Не забравяйте да се отнасяте към всички еднакво, дори на правото лице
Не забравяйте да се отнасяте към всички еднакво, дори на правото лице

Не забравяйте да се отнасяте към всички еднакво, дори на правото лице

За автора

Kara Rota

Кара Рота оглавява детското програмиране на пазара в Чикаго в Грийн Сити и изучава хранителната политика в колежа Сара Лорънс. Кара беше представен оратор на множество места, включително панаир на хранителни книги, конференцията за храна на Роджър Смит и конференцията на храните в Бруклин. Тя е писала за храната за списание Ирландска Америка, West Side Rag, Recipe Relay и Food + Tech Connect и е бивш директор на редакционната линия & amp; Партньорства на Cookstr.com.

Трябва ли датите да се считат за плод или добавена захар? Хранителната дива отговаря на читателски въпрос.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Diva Diva 3 април 2015 г. 1-минутна четене

q. Какво мислите за тенденцията за подмяна на добавена захар в различни опции за закуска и десерт с дати или пюре?

a. Тъй като датите са плод, продуктите, подсладени с дати и пюре от дати, могат законно да твърдят, че имат нула добавени захари. Но, честно казано, датите са приблизително толкова близо, колкото можете да стигнете до захар и все още да се наричате плод. (По този въпрос предполагам, че захарната тръстика технически може да се счита за пълнозърнест!)

Когато говорим за ограничаване на добавената захар, обикновено говорим за рафинирана захар и други концентрирани подсладители като мед или кленов сироп . (Да, въпреки че са естествени, все още се считат за добавени захари). На естествените възникващи захари в продуктите от цели плодове и млечни продукти обикновено получават освобождаване.

Но нека разгледаме хранителните детайли. Една унция медюол дати съдържа 19 грама захар и 2 грама фибри. Унция мед осигурява 23 грама захар и 0 грама фибри. Нито един от тях не е важен източник на витамини или минерали. Освен грам или две фибри, бар или бисквитка, подсладена с фурми, наистина не е толкова по -различна от бар или бисквитка, подсладена с мед.

Изборът на храни, подсладени с фурми, вместо рафинирана захар, може да предложи (много) леко хранително предимство, но все пак бих броил тези грамове захар към добавената ви доза захар от около 25 грама на ден.

Вижте също: Как да намалите добавения си прием на захар

дати на Medjool С любезното съдействие на Shutterstock.

за автора

Monica Reinagel, MS, LD/ N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран диетолог, автор и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Имали ли сте някога да се справяте с някой, който изглежда смята, че са по -добри от вас или че светът им дължи? Ъ-ъ! Това е правото, отглеждайки грозната си глава. Ето пет начина да се защитите и да избегнете конфликт, като определите граници, като сте последователни и проявяващи състрадание.

от Джейд Ву, доктор на психолог, 13 ноември 2020 г. 7-минутен readepisode #318 Play Pause Слушайте 5 начина да се справите с Озаглавени хора, които в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox. Бързото и мръсно

има право хората да очакват специално лечение и много възхищение. Те не обичат да играят честно, въпреки че всичко това влошава отношенията им с другите. За да се справите с озаглавите People:

Бъдете твърди за отказ Само толкова много, което можете да направите, така че задайте подходящи ограничения, за да се защитите, приемете, че някои хора няма да се променят и не е ваша работа да ги променяте

напоследък, по някаква причина, чувам много за оправданите хора. < /p>

По -рано тази седмица журналист ми изпрати имейл и ми каза, че работят върху парче на сън. Те поискаха подробни отговори на куп въпроси. Те не са питали дали имам време да им отговоря, нито са казали, моля или благодаря. Те просто очакваха отговорите ми до края на деня.

На следващия ден чух от колега, че тя изчака три часа за клиент, който я изправи. Това стана, след като клиентът поиска да се срещне лично, въпреки че всички останали правеха виртуални срещи. След това, за цял следобед, той непрекъснато изпращаше съобщения, че закъсняваше ... преди най-накрая да не се показва, защото назначението се оказа неудобно за него.

Правото е вярването на човек, че по своята същност заслужава привилегии или специално лечение.

Накрая, заемах ухо на приятели на професор, които са в разгара на семестър Ритуал - разграничаване със студенти, които се забиват за класове. Един приятел каза, че първокурсник присъства на нейните виртуални работни часове и каза: „Ти ми даде Б на моя документ. Не получавам BS. Имам нужда от вас, за да промените това на a. ”

Какво общо имат всички тези хора? Право.

Правоката е вярването на човек, че те по своята същност заслужават привилегии или специално третиране. Някои хора носят правото си като корона - те са груби, взискателни, презрителни и се възмущават, а не просто разочаровани, когато нещата не вървят точно по пътя си. Но понякога е по -фино - всичко това ви остава, е чувството на червата, че сте манипулирани.

4 признака, че човек действа, озаглавен

Не съм сигурен дали вие ' изправяне пред разумно искане или озаглавено искане? Не позволявайте на озаглавен човек да ви осветява да мислите, че сте единственият изход от лявото поле. Потърсете тези четири знака.

1. Те смятат, че са по -добри от вас

Нека започнем с големия. Озаглавени лица наистина смятат, че са по -добри или по -важни от другите. вижте го Отправянето на искане за сметка на някой друг, без смисъл, че искането им може да е неподходящо, определено се квалифицира като право.

2. Те притежават двойни стандарти за себе си и другите

Оправени хора не мислят нищо за неудобство на другите. Те ще направят неща като отмяна в последния момент, без изричане на срещи или изискване на много време и усилия на хората да изпълнят задача.

Оспорените хора не мислят нищо за неудобство на другите.

Но обърнете таблиците и това е различна история. Основаните хора приемат услуги, без да ги връщат. Те се карат. Те се чувстват пострадали, когато са помолени да направят нещо, особено ако няма да им получат нищо в замяна.

3. Те трудно играят справедливо, защото справедливостта предполага равенство

озаглавените хора имат затруднения с компромиси, преговори, следвайки правила, чакат своя ред или вземат такъв за екипа. Те не се извиняват.

4. Те имат тенденция да манипулират и контролират другите

Те смятат, че манипулацията и контролиращото поведение ще им получат това, което искат. Когато не стане, те бързо стават заплашителни и враждебни. С хората, които те възприемат, че са под тях, като работници от услуги или поддръжка на клиенти, те са груби и излизат от пътя си, за да покажат, че са доминиращи и превъзходни. И това включва хвърляне на интриги и оставяне на умишлени бъркотии след тяхното събуждане, когато не получат това, което искаха.

Основаните хора всъщност са нещастни

може да е изненада да откриете, че има право Хората са също толкова нещастни, колкото и всички останали.

В много креативно проучване, публикувано в бюлетина за личност и социална психология, изследователите установяват, че за озаглавени хора, правенето на скучни задачи е дори по -малко забавно, отколкото за повечето хора. Въпреки че всички понякога трябва да изпълняваме скучни задачи, защото озаглавените хора чувстват тъпи задачи, които са под тях, мразят да ги правят. По ирония на съдбата, тяхното възприемане на времето се забавя, така че усеща се, че задачата се влачи завинаги.

Още по -важно е, че озаглавените хора имат по -голям конфликт с други хора. Проучване на изследователи от университета в Мичиган показа защо. Отговорът се крие в видовете цели, които са си поставили за себе си. Озаглавени хора определят това, което изследователите нарекоха цели за самоизображение, което означава, че целта им е да накарат другите да ги уважават и да им се възхищават. (Забележете, че не съм казал като тях - това е различно.) Когато получат възхищението и уважението, те жадуват (независимо дали е заслужено или не), те го пият като някой в пустиня, който намери чаша вода. Той захранва грандиозна гледка към себе си, който всъщност покрива крехко ядро на несигурност.

Смесете заедно дълбоко седнало несигурност, надута гледка към тяхното собствено значение и оценяване на възхищението и това е рецепта за тънка кожа : Озаглавените хора са известни свръхчувствителни и ще оставят свободна враждебност и наказание към всеки, който не работи, за да подкрепи крехкото си представа.

състрадателните хора искат да допринесат; Основаните хора искат да спечелят и да се възхищават за това.

Но враждебността и наказанието не са добри начини да накарате хората да се възхищават или да ви уважават. Вместо това тези поведения отчуждават и изолират. Според проучването на Университета в Мичиган, това е стратегия, която е обратна-тя гарантира, че озаглавените хора имат проблеми с хроничните отношения.

За разлика от тях, не едризираните хора поставят това, което се нарича състрадателни цели, което означава, че искат да направят, че не искат да направят хора Разлика в света, подкрепяйте другите и се чувствате близки до тези, които обичат. Накратко, състрадателните хора искат да допринесат; Оправени хора искат да спечелят и да се възхищават за това.

Но ето тайната: само когато осъзнаете, че животът не е състезание, което всъщност печелите.

5 начина За да се справите с озаглавено лице

Предизвикателство е да бъдете приятели, колеги или партньори с озаглавено лице-предполага се, че отношенията са равни. Но озаглавените хора виждат себе си като превъзходен TAND винаги ще поставят своя дневен ред на първо място. Как да спрем лудостта? Опитайте тези пет съвета.

1. Използвайте изпълнение на желанието, за да зададете лимити

Озаглавено лице ще държи всякакви очаквания - приятел може да очаква да детегледате на миг, пораснало дете може да очаква да наследи достатъчно, че не трябва Да се притеснявате да спестявате за пенсиониране или студент очаква по -добра оценка, само защото те са свикнали да получават като.

Оставете очакването да лежи там. Не е нужно да го изпълнявате.

Тези очаквания ще бъдат отпаднали в скута ви, но ето това - не е нужно да ги вдигате. Оставете очакването да лежи там. Не е нужно да го изпълнявате. Дайте да се разбере, че не можете или няма да изпълните очакванията, но го направете без вина или критика.

Чудесен начин да направите това е чрез „изпълнение на желанието“, което звучи нещо подобно:

Иска ми се да мога да бъда в режим на готовност, за да те видя днес следобед, но имам други клиенти, които вече имат срещи с мен. Следващия път, моля, проверете с мен няколко дни предварително и ще се опитам да ви вкарам по графика.

Ето още един пример.

Иска ми се просто да мога Дайте ви А, но правилата на университета и моя етичен код като професор не биха го позволили. Ще се радвам да предоставя някои отзиви за този документ, така че следващия път да бъдете по -добре подготвени.

Кажете, че искате да изпълните заявката и след това учтиво дайте да се разбере, че не можете. Понякога просто признавате, че сте чували търсенето на право на човек може да облекчи напрежението.

2. Отнасяйте се към всички еднакво

Ако някога сте били в предучилищна възраст, вероятно си спомняте учителя си, използвайки фразата: „Получавате това, което получавате и не се разстройвате.“

Направете еквивалент на отблъскване на озаглавени деца, служители или студенти. Не огъвайте правилата или не правете изключения за един озаглавен човек, ако не можете да направите същото за всички.

Защо? Защото изработването на изключения влага идеята, че озаглавеното лице е специално и превъзходно. Плюс това, той има страничен ефект от това да накарате другите да се чувстват негодуващи. Точно както в предучилищното училище, всички ще се почувстват по -сигурни, ако управлявате стегнат, егалитарен кораб.

3. Почувствайте малко състрадание към тях

Да, озаглавените хора могат да накарат кръвта ви да заври. Но под всичко това има онова яростно усещане за неадекватност. Това не означава, че могат да се отнасят с вас като с мръсотия, но може да бъде полезно да запомните живота и отношенията им - колкото и да изглеждат отвън - доста нещастни.

като учтиво се придържате към вашите граници и Лекувайки всички еднакво, може да помогнете, като моделирате добро поведение.

Не е ваша работа да променяте личността им, а като учтиво се придържате към вашите граници и се отнасяте към всички еднакво, всъщност може да помогнете, като моделирате добро поведение .

4. Бъдете приобщаващи, дори на озаглавени хора

при по -положителна бележка, може да сме в състояние да помогнем по -пряко да помогнем на хората да се чувстват по -малко неадекватни и да се държат по по -просоциален начин.

Едно проучване установиха, че когато хората се чувстват остракирани или изключени от социалните преживявания, е по -вероятно да се чувстват право и да бъдат нечестни.

Ако хората се чувстват отбягвани, те се опитват да го компенсират, като се почувстват по -важни. < /p>

Това има смисъл - ако хората се чувстват отбягвани, гордостта и чувството си за себе си са наранени и те се опитват да го компенсират, като се почувстват по -важни. Останалите от нас може да сме в състояние да помогнем, като просто сме мили и приобщаващи в социалните условия, стига да не е вредно за себе си или на другите. Това може да даде на хората, които виждаме като озаглавен шанс да покажат, че са способни да играят честно, когато не се чувстват застрашени.

5. Не забравяйте, че има само толкова много, които можете да направите

Това е клише, но е вярно - хората могат само да се променят. Можете да опитате да им помогнете (и да се защитите), като зададете ограничения, сте егалитарни и чувствате състрадание, но в крайна сметка не можете да ги промените. Направете всичко възможно, за да се насочите ясно. Това е един от малкото пъти в живота, където да бъдеш наказан с мълчаливото лечение всъщност може да бъде благословия.

За да приключите, както Малкълм Форбс прочуто каза: „Лесно можете да прецените характера на човек по това как Той се отнася към онези, които не могат да направят нищо за него. " Затова съветвайте сервитьора си щедро, усмихнете се и попитайте как е бил денят на бариста ви и се откажете от мястото си на възрастната дама в метрото.

Целта да се отнасяте към другите с уважение и доброта не е да бъдете по -добри отколкото озаглавените хора - които пропускат въпроса. Вместо това е да се направи Денят на всички малко по -добър, което, по ирония на съдбата, е точно как да спечелите истински почитатели.

Цялото съдържание тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на психично здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран специалист по психично здраве за всички индивидуални въпроси и проблеми.

за автора

Джейд Ву, доктор на науките психолог

dr. Джейд Ву беше домакин на разумния психолог подкаст между 2019 и 2021 г. Тя е лицензиран клиничен психолог. Тя получи докторска степен. от Бостънския университет и завърши клинична резиденция и стипендия в Медицинското училище на университета Дюк.

Следвайте Facebook LinkedIn Pinterest Абонирайте се за разумния психолог подкаст Spotify Google Stitcher

Научете някои форми на упражнения, които могат да ви направят по -умни - плюс да получите няколко бързи и мръсни съвета за използване -Fit Guy 3 януари 2017 г. 4-минутен readepisode #318 Играйте пауза Слушайте какви видове упражнения ви правят по-умни? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Колко време трябва да упражнявате, за да постигнете по-интелигентни?

В проучване от 2015 г., озаглавено „Доза-отговор“ между продължителността на упражненията и познанието (който се появи от първия ми епизод по тази тема), участниците взеха когнитивен тест, наречен Stroop задача, в която трябваше да идентифицират цвета на цветните думи, мигащи на екрана.

Contents