Ozon (O3) je bezbojni plin koji se sastoji od tri atoma kisika
Ozon (O3) je bezbojni plin koji se sastoji od tri atoma kisika

Ozon (O3) je bezbojni plin koji se sastoji od tri atoma kisika

Istina o elektromagnetskim frekvencijama

Uspon tehnologije i povećana izloženost elektromagnetskim frekvencijama (EMF) izazvali su novu zabrinutost. Mnogi vjeruju da ti nevidljivi oblici energije i zračenja mogu biti štetni za zdravlje. Visoke razine EMF-a, kao što je terapija ionizirajućim zračenjem koja se koristi u liječenju raka, oštećuju zdrave stanice. Međutim, još uvijek je predmet rasprave o utjecaju niske frekvencije neionizirajućeg zračenja iz elektronike oko nas.

Nema uvjerljivih dokaza ili dovoljno studija o tome jesu li štetni dugoročno. Ipak, ti ​​EMF-ovi iz naših mobitela, TV-a, wi-fi-ja, mikrovalne pećnice i računala svuda su oko nas. Mnogi gadgeti, odjevni predmeti i uređaji promovirani su kako bi pomogli ublažiti njihov utjecaj štiteći osobu ili potpuno blokirajući te frekvencije.

Dr. Pompa je za HealthNews rekao da bi on “ustvrdio da je u shemi stvari to premalo da bi bilo važno i da je potpuno bježanje od EMF-a gubljenje vremena. Ne želite masovnu izloženost u svojoj spavaćoj sobi iz noći u noć. Neće biti dobro. Međutim, ublažiti svaki djelić EMF-a danas je apsolutno nemoguće, pa bismo mogli iskoristiti premisu hormeze u vašu korist.”

Vrijedno je spomenuti da jedna osoba može biti osjetljivija na EMF od druge. Međutim, ako se netko previše zaštiti, njegovom će tijelu biti teže podnijeti EMF u "nezaštićenom" okruženju. "Bio sam kemijski osjetljiv u jednom trenutku, a ono što sam naučio je da što više bježite od svake kemikalije, postajete osjetljiviji", rekao je dr. Pompa, dodajući da "Što više smanjujete EMF svoj život, to će vam biti teže biti za vas kada ste u gradskom okruženju.”

Prakse biohakiranja razlikuju se od svakog pojedinca, pa bi i trebale. Svatko ima drugačiji biološki i zdravstveni cilj; stoga svaki alat ili modalitet biohakiranja može imati različit utjecaj na nečije zdravlje. Bilo da se radi o povećanju zdravstvenog vijeka, upravljanju zdravstvenim stanjem ili ublažavanju učinka štetnih čimbenika iz okoliša, postoje određeni biohakovi koje treba uzeti s rezervom. Većina biohakova najbolje funkcionira prema načelu Zlatokose, pa zapamtite da više nije uvijek bolje, a hormetički stresori mogu puno pomoći. Testirajte i ponovno testirajte kako biste pratili sve promjene u zdravstvenom statusu i otkrili koja je prava količina biohacka korisna. Osim toga, svakako istražite i posavjetujte se s medicinskim stručnjakom prije nego što uskočite u bilo koji popularni biohaking.

Terapija ozonom kao alternativni tretman stekla je popularnost posljednjih godina. Iako upotreba ozona može zvučati kao hir novog doba, proučava se desetljećima i utvrđeno je da ima blagotvorne učinke na širok raspon zdravstvenih stanja, od autoimunih bolesti i kronične boli do virusnih i bakterijskih infekcija.

Ključni zaključci:
  • Terapija ozonom je kontroverzan tretman.
  • Dobrobiti ozonske terapije obuhvaćaju različita zdravstvena stanja.
  • Utvrđeno je da je ozonska terapija učinkovita u zacjeljivanju rana, liječenju kronične boli, autoimunih poremećaja i infekcija.
  • Većina pacijenata osjeća jačanje imunološkog sustava nakon terapije ozonom.

Postoje različiti načini primjene terapije ozonom, kako kod kuće tako iu kliničkom okruženju. Zbog nedostatka dugoročnih studija o terapiji ozonom, FDA upozorava na moguće nuspojave.

Dr. Emma Borrelli studirala je kod jednog od pionira ozonske terapije, dr. Velio Boccija, u Italiji od 1990. godine, i rekla je za HealthNews da je bila “fascinirana potencijalom ove terapije, te je stoga počela znanstveno istraživati ​​sigurnost, indikacije i kontraindikacije ozonoterapije. Tijekom godina posao je bio naporan, ali vrlo zadovoljavajući.”

U svojim eksperimentalnim radovima uočila je, kako je opisala, “prekrasna antioksidativna i protuupalna svojstva tijekom interakcije između ozona i ljudskih tkiva”.

Što je ozonska terapija?

Terapija ozonom je medicinska primjena plina ozona. Ozon (O3) je bezbojni plin koji se sastoji od tri atoma kisika. To je vrlo reaktivan oblik kisika koji nastaje kada se kisik (O2) izloži visokoenergetskim električnim poljima ili ultraljubičastom svjetlu.

Dok nas ozon u gornjem sloju Zemljine atmosfere štiti od UV zračenja, smatra se štetnim plinom na površini kada se udiše.

Udisanje ozona može uzrokovati respiratorne probleme, iritaciju pluća i kašalj. Stoga se medicinske primjene usredotočuju na druga područja tijela.

Za provođenje tretmana ozonom, kliničari koriste generator ozona, koji koristi električno pražnjenje za proizvodnju ozona iz zalihe medicinskog kisika.

Terapija ozonom može se primijeniti intravenozno (IV), putem injekcija, lokalno ili insuflacijom uho, rektalno ili vaginalno.

Za što se koristi ozonska terapija?

S kemijskog gledišta, ozon ima značajan utjecaj na ljudska tkiva.

"Ima veliku sposobnost interakcije s proteinima, lipidima (masnoćama) i vodom u ljudskom tijelu, generirajući druge molekule (zvane biološki medijatori) koje mogu povećati antioksidativne i protuupalne čimbenike u stanicama, a time i povećati sposobnost samoobrane stanica i tijela,"

dr. Emma Borrelli

Međutim, treba imati na umu da je ozon molekula s jakom oksidacijskom moći, stoga se mora koristiti u odgovarajućim koncentracijama i pravilnim načinima primjene.

Terapija ozonom koristi se za liječenje niza kroničnih i akutnih zdravstvenih stanja te virusnih i bakterijskih infekcija, jačanje imuniteta, tjelesne i mentalne sposobnosti te zacjeljivanje rana. Studija je čak vidjela neurogeni potencijal i potencijalnu upotrebu terapije ozonom kao preventivnog tretmana za starenje i neurodegenerativne bolesti.

Druge su studije otkrile da terapija ozonom pospješuje zacjeljivanje kroničnih rana . Osim toga, pokazalo se da je moćan tretman protiv virusa, bakterija, parazita i gljivica .

Jedna studija u Rusiji proučavala je utjecaj terapije ozonom na pacijente sa sindromom iritabilnog crijeva i otkrila da je grupa koja je bila liječena imala značajna poboljšanja u svojoj crijevnoj mikrobioti.

Dr. David Minkoff, stručnjak za alternativnu zdravstvenu skrb i direktor Lifeworks Wellness centra, rekao je za HealthNews da je njegova klinika napravila više od 75.000 tretmana ozonom u posljednjih 10 godina.

“Nikad nisam imao osobu koja je otišla u bolnicu nakon tretmana ozonom. Nikada nitko nije umro. Nikada nitko nije dobio ozbiljne nuspojave. Vrlo je siguran, ako ga znate pravilno koristiti”, rekao je, dodavši da se ozon može predozirati. Neki ljudi su osjetljiviji od drugih.

Klinika Dr. Minkoff liječila je mnoge pacijente s bolnim kukovima, leđima i koljenima koji su uzimali lijekove bez recepta, ali nisu primijetili poboljšanje u svom stanju. "Oni dobivaju tretmane ozonom u tim zglobovima između tri do pet puta svakih nekoliko tjedana i više od 80% pacijenata ozdravi", rekao je dr. Minkoff. “Bol nestaje, a njihova funkcija se vraća.”

Kako djeluje ozonska terapija?

Dr. Minkoff objašnjava da ozon nije strana kemikalija, budući da bijela krvna zrnca našeg tijela endogeno rade za napad na štetne kemikalije i patogene. Budući da tijelo već poznaje ozon, razina toksičnosti je vrlo niska.

Terapija ozonom pojačava proizvodnju antioksidansa u tijelu i povećava sposobnost imunološkog sustava da se bori protiv infekcija i toksina.

Ozon ne ostaje u tijelu takav kakav jest. Prilikom liječenja ozonom, 96% do 98% https://alkotox-official.top/hr/ ostaje kao kisik i unutar nekoliko sekundi stupa u interakciju s proteina u krvi i proizvodi reaktivne molekule.

Reaktivne kisikove vrste (ROS) mogle bi izazvati crvenu zastavu za mnoge jer su stekle prilično lošu reputaciju zbog svog negativnog utjecaja na DNK i zdravlje stanica.

Što su reaktivne vrste kisika?

ROS nastaju kada se stanice dijele, tijekom mitohondrijskog oksidativnog metabolizma i kao stanični odgovor na patogene i infekcije. Pušenje, nezdrava prehrana ili toksično okruženje povećavaju ROS. Prisutnost ROS-a potiče stanicu da pojača svoj antioksidativni odgovor kako bi ponovno uspostavila homeostazu.

Međutim, kada su razine ROS-a u tijelu kronično povišene, a omjer ROS-a i antioksidansa i dalje nije u ravnoteži, mogu se razviti različita bolesna stanja. Pomislite na rak, autoimune poremećaje i neurološka stanja.

Mehanizam djelovanja ozonske terapije

Iako dopremanje ozona u tijelo može povećati ROS, to je privremeni stresor koji signalizira stanicama da povećaju proizvodnju antioksidansa. Davanje prave količine u pravo vrijeme potaknut će reakciju ozdravljenja i pokrenuti takozvani hormetički (dobar stres) učinak.

Uz ozon dolazi i dostava velike količine kisika u tijelo, što je vrlo ljekovito.

"Disfunkcionalne stanice i patogeni obično ne vole kisik, pa je on štetan za njih, <…> dodajući da također potiče tijelo da proizvodi više vlastitih antioksidansa, poput glutationa."

dr. Minkoff

Osim toga, ozon će se vezati s teškim metalima i otrovnim proizvodima i neutralizirati ih.

Sa stajališta stanične energije, ozon pomaže reciklirati akumulirani NADH u NAD, što će kao rezultat poboljšati proizvodnju stanične energije, a time i ukupnu izvedbu i funkcioniranje stanice.

Kako se može provesti ozonska terapija?

Intravenska (IV) primjena je najučinkovitiji oblik ozonske terapije, jer visoko zasićena razina kisika u krvi cirkulira kroz sva tkiva u tijelu, donoseći sustavni ishod. Pacijenti također mogu primati lokalne injekcije ili koristiti ozon kod kuće putem ušne, rektalne ili vaginalne insuflacije.

Intravenski tretmani ozonom provode se u zdravstvenoj klinici, gdje se pacijentu uzima krv, zatim prolazi kroz proces ozonizacije pomoću generatora ozona medicinske kvalitete i na kraju se ubrizgava natrag u tijelo kroz IV.

Važno je konzultirati se s medicinskim stručnjakom kada pokušavate bilo koji način koristiti ozonsku terapiju kod kuće za liječenje zdravstvenog stanja. I tretmani ušne i rektalne insuflacije traju samo nekoliko minuta dnevno i mogu se provoditi nekoliko puta tjedno.

Contents