6.) Ära jaga infot inimestega, keda sa ei tunne.
6.) Ära jaga infot inimestega, keda sa ei tunne.

6.) Ära jaga infot inimestega, keda sa ei tunne.

USA haiguste tõrje ja ennetamise keskuste andmetel andis agentuur siiski ennetavaid hoiatusi pettuste võimaluse kohta seoses vaktsiinidega, mille järele on suur nõudlus riigis, mis on teatanud 25,3 miljonist koroonaviiruse juhtumist ja enam kui 423 000 surmast.

Nii tegi ka Henry Fordi tervisesüsteem.

Bob Riney, Detroidis asuva tervishoiusüsteemi tervishoiuoperatsioonide president ja COO, tegi neljapäeval järgmise avalduse: "Inimesed peaksid olema väga valvsad ja ettevaatlikud vaktsineerimispakkumiste suhtes, mis ei pärine usaldusväärsetest allikatest, nagu nende arst, tervishoiuteenuse osutaja või kohalik. tervishoiu osakond.

  • Pakkumised varajane juurdepääsu vaktsiinile tagatisraha või tasu maksmisel.
  • Taotlused, kus küsitakse vaktsineerimise või teie nime COVID-19 vaktsiini ootenimekirja lisamise eest tasu.
  • Soovimatud meilid, telefonikõned või tekstid kelleltki, kes väidab end olevat pärit meditsiiniasutusest, kindlustusseltsist või COVID-19 vaktsiinikeskusest ja mis nõuavad isiklikku, rahalist ja/või meditsiinilist teavet, et määrata kindlaks teie sobivus kliinilistes vaktsiiniuuringutes osalemiseks või vaktsiini hankimiseks.
  • Toidu- ja ravimiameti kinnitused vaktsiinile, mida ei saa kontrollida.
  • Vaktsiinide reklaamid sotsiaalmeedia platvormide, e-kirjade, telefonikõnede, võrgu kaudu või soovimatutest/tundmatutest allikatest.
  • Telefonikõne või e-kiri, mis ütleb teile, et valitsus või valitsusametnikud nõuavad COVID-19 vaktsiini saamist.

Inimesed peaksid olema teadlikud ka sellest, et mõned trikitajad võivad teeselda tervishoiutöötajatena, et püüda saada ligipääsu väärtuslikule teabele, helistades, sõnumites või isegi uksele koputades, et petta inimesi, kes soovivad saada nappivat vaktsiini. ütles.

"Meie meeskonnaliikmed ei helistaks kunagi, et küsida teie tundlikku isiklikku ja finantsteavet," ütles Riney. "Igaüks, kes saab sellise kõne kelleltki, kes tunnistab end Henry Fordi esindajaks, peaks lihtsalt telefonitoru katkestama."

Pettuste kaebustest saab teatada FTC-le aadressil ReportFraud.ftc.gov või osariigi peaprokuröri büroo kaudu aadressil www.michigan.gov/ag .

FTC pakub järgmisi näpunäiteid:

  • 1.) Teabe saamiseks võtke ühendust usaldusväärse allikaga. Küsige osariigi või kohalikelt tervishoiuosakondadelt, oma tervishoiuteenuse osutajalt või apteekrilt, millal ja kuidas COVID-19 vaktsiini hankida.
  • 2.) Ära maksa vaktsiini saamiseks registreerumise eest. Igaüks, kes küsib tasu, et teid nimekirja lisada, teile kohtumise kokku leppida või järjekorras koht broneerida, on pettur.
  • 3.) Ignoreerige COVID-19 vaktsiini müügireklaame. Vaktsiini osta ei saa. See on saadaval ainult föderaal- ja osariigi heakskiidetud asukohtades.
  • 4.) Jälgige ootamatuid või ebatavalisi tekste. Kui teie tervishoiuteenuse osutaja või apteeker on varem tekstisõnumeid kasutanud teiega ühenduse võtmiseks, võite saada tekstsõnumi COVID-19 vaktsiini kohta. Kui saate sõnumi, helistage otse oma tervishoiuteenuse osutajale või apteekrile, et veenduda sõnumi õigsuses. Ka petturid saadavad sõnumeid. Nii et ärge klõpsake tekstisõnumites olevatel linkidel – eriti sõnumitel, mida te ei oodanud.
  • 5.) Ärge avage meile, manuseid ega linke inimestelt, keda te ei tunne või mis tulevad ootamatult. Võite alla laadida ohtliku pahavara oma arvutisse või telefoni.
  • 6.) Ära jaga infot inimestega, keda sa ei tunne. Mitte keegi vaktsiini jagamiskohast, tervishoiuteenuse osutaja kontorist, apteegist, kindlustusseltsist või Medicare'ist ei helista, SMS-i ega meili, küsides sotsiaalkindlustuse, krediitkaardi või pangakonto numbrit, et vaktsiini saamiseks registreeruda.

Michiganis on koronaviiruse vaktsiini saamiseks registreerumiseks mitu võimalust, kui olete sobiv.

Föderaalne apteekide partnerlus CVS-i ja Walgreensi apteekidega tegeleb vaktsineerimisega pikaajalise hoolduse asutustes elamiseks ja töötamiseks.

65-aastastele ja vanematele pensionäridele soovitavad tervishoiuametnikud, et parim viis vaktsiini saamiseks on registreeruda kohaliku haiglasüsteemi kaudu veebipõhise patsiendiportaali (nt My Chart), Meijeri või Krogeri apteegi või kohaliku haigla kaudu. tervishoiu osakond.

Haiglad tegelevad oma töötajate COVID-19 immuniseerimisega ja maakondlikud tervishoiuosakonnad ning haiglad vaktsineerivad ka inimesi, kes töötavad erapraksises või haiglatest sõltumatutes kontorites.

Õpetajate, korrakaitsjate ja teiste esmareageerijate vaktsiinidega tegelevad nende tööandjad koostöös kohalike tervishoiuosakondadega.

Osariigi tervishoiuosakonnal on rohkem teavet aadressil Michigan.gov/covidvaccine .

Võtke ühendust Kristen Shamusega: kshamus@freepress.com. Jälgi teda Twitteris @kristenshamus.

"Julgustame doonoreid kutsuma pereliige või sõber koos nendega annetama, et aidata patsientide vajadusi rahuldada," ütles Wagner. "Praegu jagatakse vere- ja trombotsüütide annetusi haiglatesse kiiremini, kui need saabuvad."

Järgmise paari nädala jooksul on annetamiseks mitu võimalust. Näiteks võite neljapäeval, 5. jaanuaril kell 11–18.30 või reedel, 6. jaanuaril kella 8–14 külastada Louisville'i kesklinna veredoonorluskeskust aadressil 520 E. Chestnut St..

Samuti on juudi kogukonna keskuses aadressil 3600 Dutchmans Lane võimalus esmaspäeval, 9. jaanuaril kell 15-19 või teisipäeval, 10. jaanuaril kella 15-19 Jeffersoni kaubanduskeskuses.

Rohkemate asukohtade saamiseks või kohtumise kokkuleppimiseks või lisateabe saamiseks helistage numbril 800-733-2767 või minge aadressile redcrossblood.org . Doonorirakendus on aadressil www.redcrossblood.org/bloodapp .

► LOE VEEL: Louisville'ist on saanud filmivõtete kuum koht

► LOE VEEL: Ty Scroggins lahkub Keskjalgpallitreeneri kohalt

► ON TEEL? Laadige alla CJ rakendus iPhone'i, Androidi ja iPadi jaoks

Tuleb tunnistada, et ma pole kunagi olnud treeningvidinate ega trikkide austaja, aga mis puudutab kõrgtehnoloogilisi jälgimisseadmeid, siis olen meelt muutnud. Kui kasutate treeningule "tükikesi" lähenemist, annab kõigi osade liitmine väärtusliku võrdluspunkti igapäevaste saavutuste jaoks ja eesmärkide saavutamise edusammude hindamiseks. Lisaks on vidinad tänapäeval tõeliselt tähelepanuväärsed täpsuse ja nende võimekuse poolest.

PIONEERING SEDUMÖÖDURITEGA

Mitu aastat tagasi plahvatasid sammulugejad sündmuskohale. Eesmärk oli lugeda samme, et mõõta läbitud vahemaad. Kui keskmine sammupikkus on umbes 2,5 jalga, kulub ühe miili läbimiseks umbes 2000 sammu.

Sammulugejaid müüdi nagu soojad saiad, kuid peagi kadus sära, kui leiti, et sammuloendurid olid ebatäpsed, kui neid ei pandud kehale täpselt õigesse asendisse, et iga sammu üles võtta. Ja isegi kui nad loevad samme täpselt, võivad nad läbitud vahemaa osas siiski väga eksida.

Uusimad jälgimisseadmed ulatuvad sammulugejate keerukusest palju kaugemale.

FBC2 tegeleb selle ja mitme muu probleemiga. Gabby uuringus esitab ta väljakutse FBC2-le, muutes sammu pikkust äärmiselt lühikeste või pikkade sammudega, läbides samal ajal täpset vahemaad. Sel viisil saab ta kindlaks teha, kas FBC2 suudab täpselt arvutada läbitud vahemaad, sõltumata segavatest teguritest. Vastus on jah. See kasutab kõrgtehnoloogilist kiirendusmõõturit, mis ületab ainult tehtud sammude arvul põhinevate oletuste tegemise.

FBC2 jälgib südame löögisagedust, mis näitab, kui raske te töötate. Ennustage oma maksimaalset pulsisagedust (HRmax = 200 – 0,67 (vanus miinus 20), seejärel kontrollige protsendi määramiseks oma pulssi treeningu ajal FBC2-ga. Kui olete 50-aastane (HRmax = 200 – 0,67 (50-20)) = 180 lööki minutis) ja treenides kiirusega 130 lööki minutis, on see jõuline 72 protsenti (130/180 x 100) teie maksimaalsest kiirusest, mis on aeroobse vormi hea kasvu lävi.

FBC2 muljetavaldav aspekt on see, et see suudab üles lugeda treppide lende, kasutades kõrguse muutust mõõtva kõrgusmõõturit. Gabbyl on katsealused, kes ronivad mitmel erineval viisil (üks või kaks treppi korraga jne) ja on leidnud, et see on üsna täpne. Huvitaval kombel töötab kõrgusmõõtur ainult siis, kui oled aktiivselt liikumas. See ei anna sulle tunnustust liftiga kuuendale korrusele sõitmise eest.

ALUMINE RIDA

Täpne jälgimine, kui palju te liigute ja kuidas te seda teete, võib olla väga motiveeriv, eriti kui läheneda treeningule "tükikesi ja tükkideks".

MÄRKUS. See veerg ei ole mõeldud ainult FBC2 reklaamimiseks. Saadaval on palju kõrgtehnoloogilisi jälgimisseadmeid, millel on lai valik rakendusi ja lai hinnavahemik, seega tehke ringi.

Reach Bryant Stamford, Hannoveri kolledži kinesioloogia ja integreeriva füsioloogia professor, aadressil stamford@hanover.edu .

►Prediabeet annab märku vajadusest tervislikuma elustiili järele: kuidas riiklik diabeediennetusprogramm aitab inimestel 2. tüüpi diabeeti vältida. Loe lugu siit.

Kolmas osa

►Diabeedi diagnoos: kaotada jalg või elu: Calvin Wick on nende ligi 30 miljoni ameeriklase seas, kellel on diagnoositud diabeet, ja 73 000 ameeriklase seas, kellel on igal aastal esinenud nii tõsiseid tüsistusi, et neil on amputeeritud jäse. Loe lugu siit.

►Medicaidi muudatused võivad mõjutada diabeediravi: pooldajad muretsevad, et osariigi Medicaidi programmi kavandatud muudatused võivad piirata diabeediravi mõne süsteemi uue jaoks. Loe lugu siit.

Neljas osa

►Punaste tähtede võidukäik diabeedi kaudu: endisel U of L sluggeril, nüüdsel Cincinnati Redsi All-Staril, diagnoositi 2012. aastal 1. tüüpi diabeet. Loe lugu siit.

►Nende sõnadega: Mitu lugu inimestest, kes selle haigusega tegelevad. Vaata siit.

►Abi saamine: üleriigiline kataloog ja muud ressursid, mis aitavad teil diabeediga toime tulla või haiguse riski vähendada. Vaata nimekirja siit.

►Sõnastik: 1. ja 2. tüüpi diabeedi erinevuste selgitus. Loe lugu siit.

►CJ Juhtkiri: Diabeedi vastu võitlemiseks on vaja kohutavaid meetmeid. Lugege seda siit.

Ta oli nädalaid imetanud oma jala väikest haavandit, puhastanud seda alkoholiga, määrides salvi ja sidemeid. Ta arvas, et see on tervendav https://uslim-official.top/et/ .

Kuid eksamiruumi sisse-välja tormanud, kontrollimas, hindamas, nõu andmas käinud arstide hulk näis viitavat teisiti. Võib-olla peavad nad võtma vaid paar varvast, arvas ta. Kuid diagnoos oli kohutav. Gangreen oli saabunud.

"Kui teiega aus olla, härra Wick, siis me ei saa teie heaks midagi teha," mäletas Calvin arsti sõnu. "Kas võtate oma jala ära või surete."

Calvin oli jahmunud. Ta oli diabeetik ja teadis, et haigusest võivad tekkida tüsistused. Kuid kiirabi arst jõudis otse asja juurde: polnud aega oodata.

"Nii millal?" küsis Calvin.

"Nüüd," ütles ta.

Kui arst toast lahkus, nuttis 49-aastane mees ja helistas oma emale.

"Seal oli arusaam, et mu elu muutub igaveseks," ütles ta.

"Aga ma olin vähemalt elus."

♦♦♦

Calvin on nende ligi 30 miljoni ameeriklase seas, kellel on diagnoositud diabeet, ja 73 000 ameeriklase seas, kellel on igal aastal esinenud nii tõsiseid tüsistusi, et neil on amputeeritud jäse.

Ja see võimaldab sellistel tüsistustel nagu Calvin rohkem aega areneda.

Inimesed jäävad pimedaks, on sunnitud minema dialüüsile või nende jäsemed amputeeritakse. Tegelikult on diabeet täiskasvanutel vigastusteta amputatsioonide, tööealiste täiskasvanute pimeduse ja täiskasvanute neeruhaiguste peamine põhjus.

"Me näeme diabeedi tüsistustega suurt probleemi aastakümneid," ütles Petersen.

See on ka kallis, nii dollarites kui ka inimeste teemaksudes. Diabeedi majanduslik kogukoormus on 322 miljardit dollarit aastas, ütles ta. See maksab inimestele ka nende iseseisvuse, elatise ja elu.

"Me tõesti arvame, et nii poliitikakujundajad kui ka avalikkus peavad võtma diabeeti tõsisemalt kui nad seda on teinud," ütles Petersen. „Sellel pole seda hirmuäratavat aspekti nagu enamikul vähkkasvajatest või muudest haigustest… kus vahetu suremus võib olla kõrgem.

"Kuid üks meie tavalistest asjadest, millele tähelepanu pöörata, on see, et igal aastal sureb diabeeti rohkem inimesi kui AIDS ja rinnavähk kokku. See on surmav haigus."

Kentuckys on panused kõrged, kuna Rahvaste Ühendus on selle haigusega diagnoositud inimeste seas riigis halvimalt kolmandal kohal. Vaesuse, vähese tervisealase kirjaoskuse ja halbade kultuuriharjumuste võimas kombinatsioon on toonud kaasa hämmastava statistika: 12 protsendil kentucklastest on diabeet.

Contents