Υποστηρίξτε τους δημοσιογράφους που ακολουθούν την κυβέρνησή σας με το να γίνετε συνδρομητές.
Υποστηρίξτε τους δημοσιογράφους που ακολουθούν την κυβέρνησή σας με το να γίνετε συνδρομητές.

Υποστηρίξτε τους δημοσιογράφους που ακολουθούν την κυβέρνησή σας με το να γίνετε συνδρομητές.

Η Kim Norvell καλύπτει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη για το Register. Επικοινωνήστε μαζί της στο knorvell@dmreg.com ή στο 515-284-8259. Η συνδρομή σας καθιστά δυνατή την εργασία όπως αυτή. Εγγραφείτε σήμερα στο DesMoinesRegister.com/Deal .

Οι κρατικοί και ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι λένε ότι υπάρχουν απλά, καθημερινά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τη μόλυνση ή τη διάδοση αναπνευστικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του COVID-19: Καλύψτε τον βήχα και το φτάρνισμα σας, πλύνετε καλά ή απολυμάνετε τα χέρια σας και μείνετε σπίτι εάν είστε άρρωστοι. Λάβετε περισσότερες πληροφορίες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στο CDC.gov/coronavirus , ή καλέστε το 211, την τηλεφωνική γραμμή του Τμήματος Δημόσιας Υγείας της Αϊόβα, η οποία είναι διαθέσιμη 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Η πολιτεία και τα πολιτιστικά ιδρύματα της Αϊόβα λαμβάνουν πρωτοφανή μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού καθώς ανιχνεύονται νέα κρούσματα σε ολόκληρη την πολιτεία.

Ορισμένες εκκλησίες της Αϊόβα ακύρωσαν τις λειτουργίες για πρώτη φορά στην ιστορία, το δικαστικό τμήμα της Αϊόβα ανέβαλε όλες τις δίκες των ενόρκων, η πόλη του Ντε Μόιν απαγόρευσε τις μεγάλες συγκεντρώσεις και οι νομοθέτες ανέστειλαν τη συνεδρίασή τους στο Καπιτώλιο της πολιτείας.

Στη συνέχεια, το απόγευμα της Κυριακής, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανακοίνωσαν μια νέα σύσταση: Όχι συγκεντρώσεις ή 50 άτομα ή περισσότερα για οκτώ εβδομάδες.

Με ταχείς ρυθμούς, οι κάτοικοι της Αϊόβα τράβηξαν προς τα μέσα, απομονώνοντας τους εαυτούς τους από την απειλή ενός ιού που έχει εισχωρήσει στην πολιτεία, εισήλθε σε άλλα μέρη της χώρας και εξαπλώθηκε σταθερά σε όλο τον κόσμο.

Επιλέξτε τον ασφαλή και αποτελεσματικό δρόμο για την ευεξία με τον Επίσημο Ιστότοπο της Hondrostrong .

«Οι κάτοικοι της Αϊόβα προετοιμάζονται για εβδομάδες και είμαστε βέβαιοι ότι είμαστε έτοιμοι», είπε η Κυβερνήτης Κιμ Ρέινολντς σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου αργά το βράδυ του Σαββάτου όταν ανακοίνωσε την «κοινοτική εξάπλωση» του COVID-19, της αναπνευστικής νόσου που προκαλείται από τον κορονοϊό. .

Μέχρι την Κυριακή το βράδυ, συνέστησε τα σχολεία σε όλη την πολιτεία να κλείσουν για τέσσερις εβδομάδες.

Το γεγονός ότι ο ιός είχε εξαπλωθεί στην κοινότητα, χωρίς κανένα γνωστό κρούσμα που σχετίζεται με ταξίδια, σηματοδότησε σημείο καμπής στις προσπάθειες της Αϊόβα να ανακόψει την εξάπλωση του ιού. Το Σάββατο ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα από τότε που ο κορωνοϊός έφτασε στην Αϊόβα που οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν ακριβώς πώς μολύνθηκε ένα άτομο.

Η Κυριακή σηματοδότησε τη δεύτερη και τρίτη. Σε προηγούμενες περιπτώσεις, οι λοιμώξεις εντοπίστηκαν σε συγκεκριμένα ταξίδια σε κρουαζιερόπλοια ή σε άλλες τοποθεσίες όπου έχουν εμφανιστεί κρούσματα.

Το Σάββατο, ο Ρέινολντς ανακοίνωσε ότι ένας κάτοικος της κομητείας του Ντάλας μεταξύ 61 και 80 ετών ήταν το τελευταίο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Την Κυριακή, ανακοίνωσε ότι «ένας μεσήλικας κάτοικος της κομητείας Τζόνσον» είχε προσβληθεί από την ασθένεια όπως και ένας μεσήλικας ενήλικας στην κομητεία Polk., και θεωρείται το δεύτερο κρούσμα εξάπλωσης στην κοινότητα στην Αϊόβα. Κανένα από τα δύο δεν είχε «προσδιορισμένο κίνδυνο που σχετίζεται με ταξίδια ή έκθεση σε γνωστό κρούσμα COVID-19».

Η μόλυνση της κομητείας Polk ήταν η πρώτη στη μεγαλύτερη κομητεία της πολιτείας. Ανακοίνωσε επίσης ότι ένα παιδί, μεταξύ 0 και 18, και ένας μεσήλικας ενήλικας, μεταξύ 41 και 60 ετών, στην κομητεία Allamakee είχαν προσβληθεί από τον ιό. Αυτές οι δύο περιπτώσεις σχετίζονταν με διεθνή ταξίδια.

Προηγούμενα θετικά αποτελέσματα αφορούσαν κατοίκους από τις κομητείες Johnson, Carroll, Harrison και Pottawattamie.

Μείνετε σπίτι, ζητούν οι υπεύθυνοι

Η εμφάνιση της εξάπλωσης στην κοινότητα δικαιολογεί μια κλιμάκωση των προληπτικών μέτρων «κοινωνικής απόστασης» σε ολόκληρη την πολιτεία, δήλωσε ο Ρέινολντς το Σάββατο.

«Όλοι οι κάτοικοι της Αϊόβα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για ακυρώσεις και διακοπές σε καθημερινές δραστηριότητες», είπε.

Ο Ρέινολντς και οι κρατικοί υγειονομικοί υπάλληλοι δήλωσαν το Σάββατο ότι συνιστούν να μην υπάρχουν συγκεντρώσεις 250 ή περισσότερων ατόμων.

Ο δήμαρχος του Des Moines Frank Cownie υπέγραψε επίσης μια διακήρυξη την Κυριακή με την οποία κηρύσσεται κατάσταση έκτακτης ανάγκης και απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις 250 ή περισσότερων ατόμων σε δημόσια περιουσία — ακυρώνοντας ουσιαστικά την παρέλαση της ημέρας του Αγίου Πατρικίου 2020, η οποία είχε προγραμματιστεί να κλείσει αρκετούς δρόμους στο κέντρο της πόλης την Τρίτη.

Σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή, ο Cownie είπε ότι η υπόθεση στην κομητεία του Ντάλας - που περιλαμβάνει τα δυτικά προάστια του Des Moines - "άνοιξε τα μάτια πολλών ανθρώπων".

«Αυτό, νομίζω, το ανεβάζει σε ένα επίπεδο που θα πρέπει να μας απασχολεί όλους: πώς μαζευόμαστε, πού μαζευόμαστε και να σεβόμαστε αυτή την κοινωνική απόσταση που πρέπει όλοι να έχουμε», είπε.

Άλλες ακυρώσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας ημέρας του All Iowa Auto Show, του Φεστιβάλ Βιβλίου του Des Moines και των παραστάσεων του Des Moines Symphony. Η Επισκοπή του Des Moines ακύρωσε όλες τις κυριακάτικες λειτουργίες και άλλες εκκλησίες μετέδωσαν ζωντανά τις υπηρεσίες τους στο Διαδίκτυο αντί για τις προσωπικές τους υπηρεσίες.

«Όσο και αν φαίνεται προς τα πίσω, αυτή τη στιγμή, η αγάπη μοιάζει με άδεια εκκλησία», ανέφερε ένα δελτίο ειδήσεων από τη Χριστιανική Εκκλησία του West Des Moines ανακοινώνοντας την ακύρωση της αυτοπροσώπως κυριακάτικης λειτουργίας της.

► ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: «Ζούμε τώρα σε έναν κόσμο κορωνοϊού»: Πώς λατρεύει μια εκκλησία στην Αϊόβα στο διαδίκτυο

Όχι επισκέψεις φυλακών, καμία νομοθετική συνεδρίαση

Το Τμήμα Σωφρονιστικών Σωμάτων της Αϊόβα ανέστειλε επίσης όλες τις εθελοντικές δραστηριότητες και τις επισκέψεις στις φυλακές. Σύμφωνα με δελτίο τύπου, το τμήμα διερευνά μειωμένο κόστος ή δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις και εργάζεται για να πραγματοποιήσει βιντεοσκοπήσεις με κρατούμενους.

Και αργά το απόγευμα της Κυριακής, οι νομοθέτες της πολιτείας ανακοίνωσαν ότι θα αναστείλουν τη νομοθετική συνεδρίαση για τουλάχιστον 30 ημέρες, από την Τρίτη. Το προσωπικό και οι επισκέπτες θα πρέπει να υποβληθούν σε έλεγχο υγείας και μέτρηση θερμοκρασίας πριν εισέλθουν στο κτίριο του Καπιτωλίου τη Δευτέρα, καθώς οι νομοθέτες θα εγκρίνουν ψηφίσματα για να συνεχίσουν να λειτουργούν οι κυβερνητικές υπηρεσίες εν απουσία τους.

Αργά την Κυριακή, ο Ρέινολντς κάνει επίσης την κίνηση που πολλοί περίμεναν ότι μπορεί να έρθει - το προτεινόμενο κλείσιμο των σχολείων.

«Με βάση τις νέες πληροφορίες σήμερα από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Αϊόβα, τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο ανταπόκρισης», δήλωσε ο Ρέινολντς σε δήλωση. «Συνιστώ τώρα να κλείσουν όλα τα σχολεία της Αϊόβα για μια περίοδο τεσσάρων εβδομάδων για να μετριαστεί η εξάπλωση του COVID-19».

Την Πέμπτη, οι υπεύθυνοι των δημόσιων σχολείων του Des Moines ανακοίνωσαν ότι τα σχολεία της πόλης θα κλείσουν μέχρι τις 30 Μαρτίου, κάτι που μετά τις ανοιξιάτικες διακοπές αυτής της εβδομάδας επηρεάζει τρεις εργάσιμες ημέρες των δασκάλων και δύο ημέρες στην τάξη για τους μαθητές. Επηρεάζει επίσης το πρόγραμμα παιδικής μέριμνας της περιοχής, τις αθλητικές πρακτικές και τους αγώνες, τις πρακτικές και εκδηλώσεις παραστατικών τεχνών, τις διασκέψεις γονέων/εκπαιδευτικών και τις εκδρομές για το ανοιξιάτικο διάλειμμα που χρηματοδοτούνται από το σχολείο.

Η περιφέρεια εξυπηρετεί 33.000 φοιτητές και έχει 5.000 υπαλλήλους.

Πολλά από τα κολέγια και τα πανεπιστήμια της πολιτείας είχαν ήδη ανακοινώσει παρατάσεις των εαρινών διακοπών ή αναστολή των μαθημάτων και των δραστηριοτήτων. Και το Συμβούλιο Αντιβασιλέων της Αϊόβα ζήτησε από τα πανεπιστήμιά του να φέρουν στο σπίτι φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό που βρίσκονται εκτός χώρας.

Η Brianne Pfannenstiel είναι η επικεφαλής πολιτική ρεπόρτερ για το Register. Επικοινωνήστε μαζί της στο bpfann@dmreg.com ή στο 515-284-8244. Ακολουθήστε την στο Twitter στο @brianneDMR .

Υποστηρίξτε τους δημοσιογράφους που ακολουθούν την κυβέρνησή σας με το να γίνετε συνδρομητές. Εγγραφείτε στο DesMoinesRegister.com/Deal .

Η ερώτηση έκανε την κυβερνήτη Κιμ Ρέινολντς να σταματήσει από τις σημειώσεις που έγραφε.

Ένας δημοσιογράφος, μέσω μιας γραμμής τηλεδιάσκεψης, είχε ρωτήσει τον κυβερνήτη εάν είχε πληροφορίες για το πότε οι κάτοικοι της Αϊόβα μπορεί να δουν μια ανατροπή στον κορωνοϊό που έχει ανατρέψει γρήγορα τη ζωή στην Αϊόβα και σε όλο τον κόσμο.

Η Ρέινολντς, που στεκόταν στο βήμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Παρασκευής, κούνησε για λίγο το κεφάλι της.

«Δεν θα κάνω καμία πρόβλεψη για το πότε αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να ανακουφιστεί και τα πράγματα να αλλάξουν», είπε, προτού ζητήσει ξανά από τους κατοίκους της Αϊόβα να συνεχίσουν να εφαρμόζουν την κοινωνική απόσταση.

Χωρίς χρονοδιάγραμμα για το τέλος, οι κάτοικοι της Αϊόβα εγκαθίστανται σε έναν νέο, αβέβαιο τρόπο ζωής.

Με τα σχολεία και πολλές επιχειρήσεις κλειστά, οι γονείς αναζήτησαν τρόπους να κρατήσουν τα παιδιά τους απασχολημένα καθώς εργάζονταν εξ αποστάσεως από τα τραπέζια της κουζίνας και τα γραφεία στο σπίτι. Τα εστιατόρια και τα μπαρ περιόρισαν τις προσφορές τους σε υπηρεσίες δίπλα στο πεζοδρόμιο. Και οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου σχεδίαζαν για το χειρότερο καθώς προετοιμάζονταν να θεραπεύσουν περισσότερες περιπτώσεις του COVID-19, της αναπνευστικής ασθένειας που προκαλείται από τον ιό.

«Οι καθημερινές μας συνήθειες πρέπει να αλλάξουν για να κρατάμε αποστάσεις από τους άλλους ανθρώπους, όλα στο όνομα της επιβράδυνσης της εξάπλωσης του COVID-19», είπε ο Ρέινολντς σε άλλη συνέντευξη Τύπου. Θα πραγματοποιεί καθημερινές δημόσιες ενημερώσεις από τη Δευτέρα.

Από το απόγευμα του Σαββάτου, 68 κάτοικοι του Αϊόου είχαν βρεθεί θετικοί στη νόσο σε 17 κομητείες. Τα 23 επιπλέον κρούσματα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο ήταν η μεγαλύτερη αύξηση μιας ημέρας. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ο αριθμός των θετικών τεστ παγκοσμίως ξεπέρασε τις 250.000 και ο ιός ευθύνεται για περισσότερους από 11.000 θανάτους μέχρι σήμερα. Κάθε πολιτεία στις ΗΠΑ είχε καταγράψει τουλάχιστον ένα κρούσμα, όπως και περισσότερες από 150 χώρες.

► Κορωνοϊός στην Αϊόβα: Ακολουθούν οι τελευταίες ενημερώσεις σχετικά με την εξάπλωση και τον αντίκτυπο σε όλη την πολιτεία

► Περισσότερα: Η Αϊόβα αναστέλλει την είσπραξη τελών ακίνητης περιουσίας, τις εξώσεις. χαλαρώνει ή παρατείνει τις προθεσμίες για τους κανονισμούς ως αντίδραση στην επιδημία του κορωνοϊού

Για να βοηθήσει στην αναχαίτιση της εξάπλωσης του κοροναϊού, ο Ρέινολντς, όπως και άλλοι κυβερνήτες, έχει λάβει δραματικά μέτρα για να περιορίσει τα είδη των προσωπικών συγκεντρώσεων που θα μπορούσαν να μετατρέψουν μερικές δεκάδες περιπτώσεις σε μερικές εκατοντάδες ή περισσότερες.

Ωστόσο, ο Ρέινολντς σταμάτησε να μην εκδίδει το είδος της αυστηρής εντολής που ουσιαστικά περιορίζει περαιτέρω τη μη ουσιαστική κίνηση. Την Πέμπτη, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια διέταξε όλους τους κατοίκους «να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο το δυνατόν περισσότερο» και ο κυβερνήτης της Πενσυλβάνια διέταξε να κλείσουν όλες οι «επιχειρήσεις που δεν συντηρούν τη ζωή». Την Παρασκευή, η Νέα Υόρκη απαγόρευσε όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια. Μια παρόμοια παραγγελία στο Ιλινόις τέθηκε σε ισχύ το Σάββατο.

Η Ρέινολντς είπε επανειλημμένα την περασμένη εβδομάδα ότι δεν σκέφτηκε μια τέτοια παραγγελία.

Η Αϊόβα κάνει σχέδια για άλλα logistics έκτακτης ανάγκης. Ο συνταγματάρχης Michael Wunn, εκπρόσωπος της Εθνοφρουράς της Αϊόβα, δήλωσε πρόσφατα ότι τα μέλη της υπηρεσίας είναι διατεθειμένα να βοηθήσουν σε πράγματα όπως η αποθήκευση, η μεταφορά και η παράδοση ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού.

Πρόσθετο προσωπικό έχει τεθεί σε ενεργό υπηρεσία, σύμφωνα με μια έκθεση της 18ης Μαρτίου από την Αϊόβα Εσωτερικής Ασφάλειας και Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης προς κρατικούς αξιωματούχους. Η φρουρά κλήθηκε να βοηθήσει τους ανθρώπους στην περιοχή του Συμβουλίου Μπλαφς «με σκηνές για να βοηθήσουν στην προστασία μιας ευάλωτης πληθυσμιακής ομάδας», σύμφωνα με την έκθεση.

Το ξέσπασμα χτυπά την οικονομία της Αϊόβα

Στο τέλος της εβδομάδας, καθώς οι επιχειρήσεις αντιμετώπιζαν τις επιπτώσεις του κλεισίματος και οι τάξεις των ανέργων της πολιτείας εκτινάχθηκαν στα ύψη, ο Ρέινολντς διέταξε σαρωτικές αλλαγές για να μετριάσει μέρος του πόνου.

Ανέστειλε τα τέλη που σχετίζονται με τους φόρους ιδιοκτησίας και σταμάτησε τις περισσότερες εξώσεις στο σπίτι. Χαλάρωσε τους περιορισμούς μεταφοράς σε γεωργικά και ιατρικά εφόδια και επέτρεψε την παράδοση και τις παραγγελίες αλκοόλ.

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων της Αϊόβα έχουν αγκαλιάσει το αβέβαιο μέλλον τους με ένα μείγμα συντροφικότητας και ανησυχίας.

«Θέλω να κάνω το μέρος μας για να ισοπεδώσω την καμπύλη», είπε ο Μάικ Γουέντεκινγκ, ιδιοκτήτης του Flying Mango στο Ντε Μόιν. Έκλεισε το εστιατόριό του προτού η Ρέινολντς εκδώσει την οδηγία της να τερματίσει τις υπηρεσίες με φαγητό.

Η Amy Rinnels, ιδιοκτήτρια του εποχικού καταστήματος φορέματος χορού Glam στο Jordan Creek Town Center, είπε ότι είχε πουλήσει μόνο ένα φόρεμα μέχρι τα μέσα της Πέμπτης το απόγευμα.

«Καθώς ο ιός μας έχει επηρεάσει τοπικά, εδώ, έχει καταστραφεί», είπε. «Αυτό το εμπορικό κέντρο είναι νεκρό. Δεν κυκλοφορεί κανείς σε αυτό το εμπορικό κέντρο.»

► Περισσότερα: Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων του Des Moines ταλαιπωρούνται από τον κορονοϊό καθώς βοηθούν οι κρατικοί στρατάρχες

Και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εργάζεται για την έγκριση της τρίτης φάσης ενός πακέτου βοήθειας που αποσκοπεί στην τόνωση της οικονομίας εν μέρει μέσω άμεσης βοήθειας προς τους Αμερικανούς. Οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας δημοσίευσαν ένα σχέδιο την Πέμπτη που ζητά πληρωμές 1.200 δολαρίων σε άτομα ή 2.400 δολαρίων για παντρεμένα ζευγάρια.

Εν τω μεταξύ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, το νομοθετικό σώμα της πολιτείας έκλεισε για 30 ημέρες, δίνοντας στον Ρέινολντς εξαιρετικές εξουσίες για να αντιμετωπίσει τον ιό και τα οικονομικά του κράτους κατά τη διάρκεια της επιδημίας.

Για πολλές οικογένειες της Αϊόβα, ένα κύριο μέλημα είναι η φροντίδα των παιδιών. Για τους γονείς που δεν μπορούν να πάρουν χρόνο μακριά από την εργασία ή την εργασία από το σπίτι, η πρόσβαση στη φροντίδα των παιδιών είναι σανίδα σωτηρίας. Ωστόσο, πολλές οικογένειες και πάροχοι ανησυχούν ότι συμβάλλουν στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Το Τμήμα Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της Αϊόβα εξέδωσε την Παρασκευή οδηγίες που ενθαρρύνουν τους γονείς που εργάζονται από το σπίτι να κρατούν τα παιδιά τους μαζί τους. Επίσης, ζήτησε από τους παρόχους ημερήσιας φροντίδας να μετρούν τις θερμοκρασίες των παιδιών καθώς φτάνουν κάθε πρωί, στέλνοντας στο σπίτι εκείνους τους πυρετούς που τρέχουν.

Σύμφωνα με αναφορές από την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας και Έκτακτης Ανάγκης της πολιτείας, οι κρατικοί αξιωματούχοι έχουν αναπτύξει «ένα διαδικτυακό εργαλείο χαρτογράφησης παιδικής φροντίδας» για το Υπουργείο Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, «με επιπλέον χαρτογράφηση σε εξέλιξη για γενική επίγνωση της κατάστασης». Και το DHS συνεργάζεται με το Τμήμα Επιθεωρήσεων και Προσφυγών "για να χρησιμοποιήσει το κατάλληλο προσωπικό που δεν εκτελεί επί του παρόντος έρευνες στις εγκαταστάσεις του DHS για να αυξήσει το υπάρχον προσωπικό".

Contents